Operator

Al meer dan 55 jaar komt de lekkerste mie uit Het Verre Oosten van Nederland, Enschede!

Het begon allemaal in 1966 toen Dhr. Van der Moolen Sr. kelner was in het Chinese restaurant van zijn Chinese vader. Hij wist vanuit zijn geboorteland hoe authentieke noedels moesten smaken, echter de toenmalige leveranciers konden niet de gewenste kwaliteit noedels leveren die hij voor ogen had. Het idee ontstond om zelf authentieke noedels te gaan maken.

Van der Moolen Food Group is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Er is een specialisme ontstaan op gebied van noedels en pasta, waarbij het tailormade aanpassen van wensen hoog in het vaandel staan. Inmiddels is er zelfs begonnen met de bouw van een volledig nieuwe fabriek om de groei bij te kunnen benen.

Vanwege deze groei zijn we op zoek naar een ervaren en fulltime beschikbare

Operator (M/V)

met ervaring binnen de voedingsindustrie.

 

Doelstelling:

Onze Operators zijn zelfstandig werken en verantwoordelijk voor verschillende deel onderdelen van het productieproces. Hij/zij zorgt ervoor dat alle machines correct staan ingesteld en dat de productiestilstand tot een minimum wordt beperkt. In samenwerking met de Hoofd Operator voer je zelfstandig de werkzaamheden uit.

Wat bieden wij:

De organisatie maakt gebruik van verschillende soorten machines. Een deel van het machinepark is authentiek nog vanaf de oprichting in gebruik. Uiteraard zijn deze in de loop van de tijd verder ontwikkeld en geautomatiseerd.

Van der Moolen Food Group staat aan de vooravond van een van de grootste gebeurtenissen uit haar historie: Nieuwbouw van een volledige fabriek met een gemoderniseerd machinepark. We bieden je dus de kans om mede vorm te geven aan een totaal nieuwe, state-of-the-art omgeving en bijbehorende organisatie en processen.

We werken met een klein en toegewijd team. Bestaande uit een gezonde mix van jonge mensen en mensen met veel ervaring. De cultuur is een no-nonsense cultuur waarbij klant, ambacht, kwaliteit, professionaliteit en plezier voorop staan. Daarnaast bieden we:

 • Een salaris tussen de €2.270,- en €2.750,- bruto per maand,
 • Een goede pensioenregeling,
 • Mogelijkheden tot opleiding en ontwikkeling om door te kunnen groeien,
 • Een gedreven team collega’s,
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfsfitness,

De werkzaamheden:

Als Operator stel je de machines zo in dat er optimaal geproduceerd kan worden. Hij /zij bedient de machine zodanig dat het beste kwaliteit deeg wordt gemaakt waaruit automatisch de mie wordt gesneden. De gesneden mie wordt opgevangen op stangen die in een einddroger worden gehangen. Het droogproces verloopt heel voorzichtig (automatisch) en duurt 13 uur. De volgende dag wordt de gedroogde mie op de inpakafdeling gesneden en verpakt. Je bent inzetbaar op verschillende machines (ook op de inpakafdeling) en stuurt deze bij waar nodig. Kleine storingen los je zelf op of in samenspraak met collega’s. In het geval van grotere storingen schakel je met je direct leidinggevende of de afdeling Technische Dienst.

Je taken zien er globaal als volgt uit:

 • Je stelt machines in en bedient ze volgens de geldende voorschriften,
 • Controleert de processen en het gereed product op kwaliteit, kleur en volume,
 • Je verpakt de producten volgens de gewenste productiehoeveelheid die per opdracht kan verschillen,
 • Je verpakt of bewerkt pasta- en mie producten volgens de gestelde procedures,
 • Je reinigt machines volgens de HACCP normen opdat voedselveiligheid en kwaliteit gewaarborgd blijven,
 • Je draagt zorg voor zo min mogelijk waste en voert deze tijdig en op de juiste wijze af,
 • Je werkt veilig en volgens de geldende milieu- en arbo voorschriften,

Wat verwachten wij van jou?

In deze zelfstandige rol krijg je veel verantwoordelijkheid en maak je onderdeel uit van een team productie- en magazijnmedewerkers. We zoeken bij voorkeur een Operator met kennis van de voedingsmiddelen industrie met bevlogenheid, flexibiliteit en een goed gevoel voor humor. Verder herken jij jezelf in onderstaande wensen:

 • MBO werk- en denkniveau verkregen door opleiding óf ervaring,
 • Aantoonbare relevante werkervaring in een vergelijkbare positie,
 • In bezit van een geldig HACCP certificaat of bereid deze (wederom) te behalen,
 • Technisch voldoende onderlegd om kleine storingen op te lossen,
 • Bereid om, indien nodig, ook op zaterdag te werken

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Mathieu van Strijp op telefoonnummer 06-11046734 of mail naar Recruitment@VDMFoodGroup.nl

Heb je geen vragen? Stuur dan je sollicitatie voorzien van CV door op de solliciteer-button te klikken.

N.b.: Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Van der Moolen Food Group aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Van der Moolen Food Group zonder geldige schriftelijke zoekopdracht worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter