Supply Chain Coördinator

Al meer dan 55 jaar komt de lekkerste mie uit Het Verre Oosten van Nederland, Enschede!

Het begon allemaal in 1966 toen Dhr. Van der Moolen Sr. kelner was in het Chinese restaurant van zijn Chinese vader. Hij wist vanuit zijn geboorteland hoe authentieke noedels moesten smaken, echter de toenmalige leveranciers konden niet de gewenste kwaliteit noedels leveren die hij voor ogen had. Het idee ontstond om zelf authentieke noedels te gaan maken.

Van der Moolen Foodgroup is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Er is een specialisme ontstaan op gebied van noedels en pasta, waarbij het tailormade aanpassen van wensen hoog in het vaandel staan. Inmiddels is er zelfs begonnen met de bouw van een volledig nieuwe fabriek om de groei bij te kunnen benen.

Vanwege deze groei zijn we op zoek naar een ervaren en fulltime beschikbare

SUPPLY CHAIN COÖRDINATOR (M/V)

met ervaring binnen de voedingsindustrie.

Doelstelling:
Als ervaren Supply Chain Coördinator binnen ons familiebedrijf ben je de spin in het web tussen de verschillende afdelingen. Er zijn de laatste maanden grote stappen gezet m.b.t. het stroomlijnen van het gehele proces van verkoop, inkoop, orderverwerking, productie, logistiek, en expeditie. Aan jou de taak om dit proces volledig te optimaliseren en waar nodig te automatiseren.

Wat bieden wij:
Van der Moolen Food Group staat aan de vooravond van een van de grootste gebeurtenissen uit haar historie: Nieuwbouw van een volledige fabriek met een gemoderniseerd machinepark. We bieden je dus de kans om mede vorm te geven aan een totaal nieuwe, state-of-the-art omgeving en bijbehorende organisatie en processen We doen dit met een klein en toegewijd team. Bestaande uit een gezonde mix van jonge mensen en mensen met veel ervaring. De cultuur is een no-nonsense cultuur waarbij klant, ambacht, kwaliteit, professionaliteit en plezier voorop staan.

Daarnaast bieden we:

 • Een salaris tussen de €4.000,- en €5.000,- bruto per maand
 • Alle moderne middelen om je functie tot een succes te maken, waarbij een telefoon en een laptop vanzelfsprekend zijn,
 • Een goede pensioenregeling,
 • Mogelijkheden tot opleiding en ontwikkeling om door te kunnen groeien tot Supply Chain Manager of zelfs Operational Manager,
 • Een gedreven team collega’s.

De werkzaamheden:
Op basis van de ingevoerde orders en de aangeleverde forecast stel je samen met je collega’s een productieplanning op. Deze planning wordt het uitgangspunt voor de productie en geeft inzage in zowel de planningen op dag- als weekbasis. Ook is deze planning leidend voor de materiaalbehoefte zodat de afdeling inkoop de grondstoffen tijdig kan inkopen.

Als Supply Chain Coördinator overzie jij het gehele proces van verkoop tot uitlevering. Dagelijks ben je bezig met het optimaliseren van de totale keten. Dat doe je door middel van het (laten) doen van onderzoek, het opstellen van analyses, het opstellen van prognoses en het signaleren van trends. En daar waar nodig samen met sales ook schakelen met klanten. Dit alles met als doel de dienstverlening continu te verbeteren.

Verantwoordelijkheden:
De Supply Chain Coördinator (SCC) is verantwoordelijk voor de planning en het opstellen en naleven van een soepele orderflow van verkoop tot aan uitlevering. De SCC is dus (mede-) verantwoordelijk voor het totale proces binnen de fabriek, vanaf het moment dat de order word ingeboekt tot aan de het moment dat de transporteur de bestelde producten komt ophalen. Kortom, je bent verantwoordelijk voor het S&OP en SC proces.

Daarnaast zorg je ervoor dat alle belanghebbenden in dit proces worden gehoord en beslis je, op basis van alle beschikbare informatie en meningen, wat de beste oplossing is voor Van der Moolen Food Group. Om dit proces te sturen zit je aan bij het twee wekelijkse Supply Chain overleg met Directie en leidinggevenden van de andere afdelingen.

Door jouw nadrukkelijke bemoeienis binnen de processen behaalt Van der Moolen Food Group optimalisatie op de volgende resultaat gebieden:

 • Een realistische forecast,
 • Een sluitende en haalbare planning op dag-, week- en maandniveau,
 • Aanwezigheid van juiste cijfers op verkoop, inkoop, logistiek en productie,
 • Een optimale beheersing van het productieproces,
 • Een optimale voorraad grondstoffen,
 • Optimale beheersing van de administratieve processen,
 • Correcte analyses en rapportages binnen de administratieve systemen.

Wat verwachten wij van jou?
In deze rol mag je jezelf met recht de spin in het web noemen. Er is bijna geen onderwerp binnen de organisatie dat je niet aanraakt. We zijn ons ervan bewust dat we dus ook nog wel iets van je verwachten. Wanneer je je herkent in onderstaande criteria nodigen we je graag uit om te solliciteren:

 • Een HBO opleiding in Logistiek of (Technische) Bedrijfskunde,
 • Relevante werkervaring met processen in een productieomgeving,
 • Beschikking over een HACCP-certificaat of bereid zijn deze te behalen,
 • Uitstekende kennis van voorraad- en logistieke systemen,
 • Zeer sterk in MS Office met name in Excel,
 • Brede interesse in automatisering,
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, Engels en/of Duits is gewenst,
 • Communicatief zeer vaardig op alle levels,
 • Gewend om (soms lastige) beslissingen te nemen,
 • Leiding durft te nemen zonder autoritair te worden,
 • In staat om de genomen beslissingen goed te onderbouwen en uit te leggen aan directe- en indirecte collega’s.

Werving voor deze vacature is uitbesteed aan StaffMember Werving & Selectie. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Mathieu van Strijp op telefoonnummer 06-11046734 of recruitment@vdmfoodgroup.nl.

Heb je geen vragen? Stuur dan je sollicitatie voorzien van CV door op de solliciteer-button te klikken.

N.b.: Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Van der Moolen Food Group aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Van der Moolen Food Group zonder geldige schriftelijke zoekopdracht worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

0 Reacties

Laat een reactie achter