We Loev Noodles!

Het kan verkeren; uit een oer-Hollandse plensbui binnenstappen in een urban jungle. De combinatie  van groene planten, aardetinten en luxe velvet voelt classy aan en nodigt uit om binnen te komen. De vrolijke aapjes op het behang stralen warmte en gastvrijheid uit.

We zijn bij Bar Bistro Loev, een sfeervolle bistro die vernieuwende gerechten met een Aziatische twist serveert.

Authentieke Aziatische gerechten in een modern jasje

Aan het woord is Lars Sijtsma, chef-kok van de Loev vestigingen in Hengelo en Deventer:

“Sinds enige tijd ben ik chef-kok bij Loev. We hebben een heel tof concept neergezet. De keuken en de vibe zijn anders dan de mensen gewend zijn. Door mijn reiservaringen over de hele wereld, waar ik als kok werkte, heb ik veel inspiratie opgedaan. Ik heb andere culturen en smaken leren kennen. Uiteindelijk kwam ik in Azië terecht. Daar heb ik de heerlijkste gerechten leren maken. Heel Zuidoost Azië heb ik uitgekamd, op zoek naar nieuwe inzichten.

Hier bij Loev geef ik mijn eigen draai aan de veelal Aziatische gerechten. Ik giet authentieke gerechten in een modern jasje. Je zou het kunnen omschrijven als het opnieuw uitvinden van Aziatische klassiekers, maar dan net even anders.”

Food for the soul

De beide vestigingen van Loev gebruiken voor hun gerechten de woknoodles van De Miefabriek. Wij begrijpen dat een restaurant als Loev uitsluitend kwaliteitsproducten gebruikt. We zijn dan ook best trots dat Lars heeft gekozen voor onze noodles, gemaakt volgens een eeuwenoud procedé, van eerlijke grondstoffen, zonder toevoegingen.

Wij vroegen Lars waarom hij specifiek voor onze noodles kiest:

“Elk gerecht dat wij hier maken, moet een smaakexplosie zijn. De noodles van De Miefabriek hebben een stevige bite en zijn puur natuur, wij zeggen ook wel ‘food for the soul’. Ik heb op mijn reis door Azië heel veel noodles gegeten en ik kan oprecht zeggen dat jullie noodles daar niet voor onder doen. Authentieke noodles waarmee ik het echte gevoel van Azië kan oproepen.”

Onze eigen productontwikkelaar Enzo vult aan: “Ik kwam hier toen jullie net geopend waren. Veelbelovend, anders en ik voelde direct de invloeden uit de Aziatische keuken. Ik was blij verrast door de kwaliteit en de smaken die op mijn bord kwamen. Toen we een gerecht met noodles kregen, bleken dat niet de onze te zijn. Ik heb de volgende dag een doos van onze woknoodles gebracht en twee dagen later stonden ze op de kaart!”

Goede noodles zijn een voordeel in de keuken

Lars vult aan: “Ja en sindsdien gebruiken wij jullie noodles. Ik moet zeggen dat ik nog geen betere noodle ben tegengekomen. Je ziet en proeft dat ze met veel precisie zijn bereid.
Het fijne is dat ze in de pan niet aan elkaar plakken, dat is heel belangrijk. Zo kunnen wij mooie gerechtjes maken, zonder dat dat ze gaan verkleven op het bord. Ik heb wel eens andere noodles gebruikt; ook al spoel je ze af, gooi je er wat sesamolie overheen, dan nog ben je aan het stuntelen en trekken aan die noodles. Dat kost veel tijd.”

Goede noodles betekent dus tijdswinst, de juiste portionering en geen waste. Niet onbelangrijk bij de calculatie van de gerechten. Maar bovenal zijn ze de perfecte basis voor de prachtige gerechten die Loev op de kaart heeft staan.

Als laatste wil Lars nog kwijt: “Het werken met jullie woknoodles is erg prettig. Daarnaast vind ik het ook nog eens heel bijzonder dat zo iets authentieks gewoon hier in de regio wordt gemaakt. En dat ik dat mag vertegenwoordigen in mijn gerechten!”

0 Reacties

Laat een reactie achter